Rusijoje vyrui už Ukrainos vėliavos spalvomis nudažytus plaukus skirta bauda

  • Teksto dydis:

Maskvos gyventojas buvo apkaltintas „diskreditavęs“ Rusijos kariuomenę ir turės sumokėti piniginę baudą, nes jo plaukai buvo nudažyti mėlynai ir geltonai – Ukrainos vėliavos spalvomis, rodo teismo dokumentai.

Stanislavas Netesovas balandį kreipėsi į policiją po to, kai buvo užpultas autobusų stotelėje, tačiau pareigūnai, pamatę jo šukuoseną, nusprendė jam pateikti kaltinimus. 

Teismas kaltino S. Netesovą, kad nusidažęs plaukus mėlynai, geltonai ir žaliai, jis „išreiškė neigiamą požiūrį į Rusijos ginkluotąsias pajėgas“.

S. Netesovas teigė, kad jo šukuosena niekaip nesusijusi su Ukraina ir kad „nuo 2017 metų jis dažo plaukus ryškiomis spalvomis“, rašė Tversko rajono apygardos teismas.

Teismas pripažino jį kaltu dėl „viešų veiksmų, kuriais buvo siekiama diskredituoti Rusijos kariuomenę“, ir skyrė jam baudą, kurios dydis neatskleidžiamas.

Žiniasklaidos duomenimis, jis turės sumokėti 50 tūkst. rublių (506 eurų).

Teisių gynimo grupei „OVD-Info“ S. Netesovas sakė, kad specialiai nesiekė dažyti plaukų su Ukrainos vėliavos spalvomis ir pridūrė nurodęs policijos pareigūnams, jog nepalaiko nei Rusijos, nei Ukrainos.

Tūkstančiai žmonių Rusijoje jau yra patraukti baudžiamojon atsakomybėn už Rusijos karo Ukrainoje kritiką.

2023 metų lapkritį Rusija nuteisė vyrą kalėti 10 dienų už tai, kad ant apsnigto turniketo prie čiuožyklos Maskvoje parašė žodžius „Karui ne“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nestebina

nestebina portretas
aha, teisingai, pabandytų Lietuvoje su rusiška atributika puikuotis, ne tik baudą, bet ir kalėjimą "užsidirbtų" :)))))

Zelia

Zelia portretas
Teisingai, tai išniekinimas vėliavos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių