Izraelio kariuomenė: per raketų apšaudymą netoli Libano žuvo civilis

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė penktadienį pranešė, kad netoli šalies šiaurinės sienos su Libanu, kur beveik kasdien vyksta susišaudymai per sieną tarp žydų valstybės pajėgų ir „Hamas“ sąjungininkės „Hezbollah“, žuvo civilis.

Šią savaitę abi pusės surengė išpuolių: „Hezbollah“ suintensyvino Izraelio karinių bazių apšaudymą raketomis, o Izraelis pareiškė, kad jo pajėgos vykdo „puolamuosius veiksmus“ Pietų Libane.

Kilęs smurtas pakurstė nuogąstavimus dėl plataus masto konflikto tarp Izraelio ir „Hezbollah“, praėjusį kartą kariavusių 2006 metais.

„Naktį teroristai paleido prieštankinių raketų į Har Dovo rajoną Izraelio šiaurėje“, – pranešė Izraelio kariuomenė, turėdama omenyje ginčijamą Šebos ūkių pasienio rajoną.

„Dėl to buvo sužeistas infrastruktūros darbus atliekantis Izraelio civilis; jis vėliau buvo pripažintas mirusiu“, – pridūrė kariuomenė.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad nukentėjusysis buvo arabų kilmės sunkvežimio vairuotojas iš Izraelio. Policija naujienų agentūrai AFP sakė, kad palaikų neidentifikavo, tačiau teigė, kad tai vienintelis lavonas, rastas po smūgio sunkvežimiui.

„Hezbollah“ teigė naktį Kfaršubos kalvose sunaikinusi dvi Izraelio transporto priemones per „sudėtingą pasalą“, surengtą prieš konvojų naudojant raketas ir artileriją.

Izraelio kariuomenė šio teiginio tiesiogiai nekomentavo.

Teigiama, kad Izraelio naikintuvai smogė „Hezbollah“ taikiniams Šebos kaimo apylinkėse Pietų Libane, įskaitant ginklų sandėlį ir paleidimo įrenginį, o kariai „šaudė, kad pašalintų grėsmę rajone“.

Naikintuvai taip pat esą „smogė „Hezbollah“ operatyvinei infrastruktūrai Kfaršubos vietovėje ir kariniam kompleksui Ain al Tineho rajone Libano pietuose“.

Oficialioji Libano nacionalinė naujienų agentūra pranešė, kad į Šebos kaimą, Kfaršubą ir Heltą pataikė „daugiau kaip 150 Izraelio sviedinių“ ir kad jie apgadino namų.

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį prieš Izraelį ir sukėlė karą Gazos Ruože, Izraelio kariai ir Irano remiamos „Hezbollah“ kovotojai beveik kasdien pasienyje apšaudo vieni kitus.

Nuo spalio 8 dienos Libane žuvo mažiausiai 380 žmonių. Tarp žuvusiųjų yra 252 „Hezbollah“ kovotojai ir dešimtys civilių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Izraelis teigia, kad jo teritorijoje, Libano pasienyje, žuvo 11 karių ir devyni civiliai.

Dešimtys tūkstančių žmonių jau buvo priversti palikti savo namus abiejose sienos pusėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių