Vienoje Kan Juniso ligoninėje per pastarąsias tris dienas rasta apie 200 žuvusiųjų kūnų

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pranešė, kad per pastarąsias tris dienas vienos Kan Juniso ligoninės sveikatos priežiūros darbuotojai rado apie 200 žmonių kūnų, kuriuos, kaip įtariama, pražudė ir palaidojo Izraelio kariai.

Izraelio kariuomenė šio klausimo kol kas nekomentuoja, o anksčiau sakė, kad aiškinasi padėtį.

Gazos Ruožo civilinės gynybos atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas) naujienų agentūrai AFP pirmadienį nurodė, kad „civilinės gynybos ekipažai vis dar iškelia kūnus iš Nasero medicinos komplekso vidaus, o nuo šeštadienio iškelta beveik 200 kankinių kūnų“.

M. Bassalas pridūrė, kad keli kūnai buvo rasti jau suirę.

„Sunku juos atpažinti, tačiau civilinės gynybos pastangos tęsiasi“, – nurodė jis.

Sekmadienį M. Bassalas AFP sakė, kad kai kurie iš jų galėjo būti kankinami.

Tačiau palestiniečių teritorijoje veikiančios islamistų grupuotės „Hamas“ vyriausybinės žiniasklaidos tarnybos vadovas Ismailas al Thawabta (Ismailas Tavabta) nurodė didesnį skaičių. Jo teigimu, ligoninės teritorijoje buvo rasti 283 kūnai.

Jis pridūrė, kad masinės kapavietės buvo rastos Nasero medicinos komplekse.

„Reikalaujame, kad būtų atliktas tarptautinis tyrimas ir atidžiai ištirti šie nusikaltimai prieš civilius gyventojus, vaikus ir moteris“, – sakė I. al Thawabta.

Jungtinės Tautos antradienį paragino atlikti tarptautinį tyrimą dėl pranešimų apie masines kapavietes Gazos Ruože.

Civilinės gynybos agentūros vyresnysis pareigūnas Muhammadas al Mughayyiras (Muhamadas Mughajyras) taip pat patvirtino, kad įvykio vietoje rasta žmonių palaikų, ir pridūrė, kad likusių kūnų iškėlimo darbai tęsis iki ketvirtadienio.

Vasarį Nasero medicinos komplekso teritorijoje vyko intensyvūs mūšiai, o kovo pabaigoje jo teritoriją apsupo žydų valstybės tankai ir šarvuočiai.

Nuo tada, kai daugiau nei prieš pusmetį Gazos Ruože prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas, Gazos Ruožo ligoninių neaplenkė kovos.

Izraelio kariuomenė kaltina „Hamas“ naudojantis ligoninėmis ir medicinos kompleksais kaip vadavietėmis ir ten laikant įkaitus, pagrobtus per spalio 7 dienos išpuolį žydų valstybėje.

„Hamas“ šiuos kaltinimus neigia.

Kiek anksčiau šį mėnesį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad didžiausia palestiniečių anklavo ligoninė „al Shifa“ Gazos mieste dėl Izraelio apgulties virto griuvėsiais.

Į ligoninės teritoriją patekę PSO darbuotojai pranešė, kad matė siaubingus vaizdus: mirusieji buvo palaidoti nepilnai, o teritorijoje tvyrojo stipri smarvė.

Per spalio 7-ąją „Hamas“ įvykdytą išpuolį prieš Izraelį, kuris išprovokavo karą, Izraelio duomenimis, žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 129, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 34 žuvusius.

Per Izraelio atsakomąjį puolimą Gazos Ruože žuvo žuvo 34 183 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, teigia teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių