Aikštėse futbolo veteranams azarto netrūksta

Nors optimaliausias futbolininko amžius – iki 30-ies, pasaulyje nemažai pavyzdžių, įrodančių, kad profesionalią karjerą galima tęsti beveik iki 40-ies. Tuo tarpu Lietuvos futbolo senjorai įrodinėja, kad draugystės su odiniu kamuoliu neriboja jokie amžiaus barjerai.

Intriga iki finišo

Lietuvos veteranų futbolo čempionato dalyviai profesionaliai nerungtyniauja jau senokai, tačiau energijos ir meilės futbolui jiems gali pavydėti ir kur kas jaunesni žaidėjai. Neseniai finišavusių šalies senjorų salės futbolo pirmenybių titulus skirtingose amžiaus grupėse pasidalijo Kauno, Jonavos ir Panevėžio veteranai.

Vyriausioje (per 60 metų) amžiaus kategorijoje niekas neprilygo „Kauno“ veteranams, per dešimt mačų surinkusiems 22 taškus. Pirmąją vietą kauniečiams galutinai garantavo paskutiniame ture Utenoje pasiekta sunki pergalė 1:0 prieš Šiaulių veteranus. Šiauliečiai su 18 taškų galutinėje įskaitoje išplėšė bronzos medalius. Bronzos likimas sprendėsi jų akistatoje su Alytaus „Dainava“, kurią dzūkai pralaimėjo 2:3.

Prieš tai alytiškiai apsišaudė įvarčiais 3:3 su kitais pretendentais į medalius – Panevėžio „Ekrano senjorais“. Pastariesiems šioje akistatoje su „Dainava“ prarastų dviejų taškų kaip tik ir pritrūko norint pavyti kauniečius lenktynėse dėl aukso. Nors paskutiniame susitikime Panevėžio komanda 1:0 nugalėjo autsaiderę „Skaistgirys-Žvelgaitis“ ekipą (3 taškai), jie galutinėje rikiuotėje su 20 taškų finišavo antri. „Dainava“ su 17 taškų liko per žingsnį nuo prizininkų pakylos.

Pirmenybių netikėtumu tapo Utenos veteranų užimta penktoji vieta (7 taškai), nes didžiojo futbolo pirmenybėse „Utenio senjorai“ tapo Lietuvos čempionato nugalėtojais, palikdami už nugaros sidabrą laimėjusius kauniečius ir bronzos medaliais pasipuošusius „Šiaulius“.

Nepaisydami oro sąlygų bent kartą per savaitę renkamės į treniruotes, dalyvaujame varžybose.

Motyvuoja ir konkurencija

Pasak „Kauno“ klubo vadovo Danieliaus Bučinsko, titulus veteranų varžybose kauniečiai skina jau ne pirmą dešimtmetį. Tiesa, persikėlę į vyriausią amžiaus grupę, jie ant aukščiausio pakylos laiptelio užkopė po pertraukos.

„Konkurencijos mūsų amžiaus grupėje tikrai netrūksta, nes ant kulnų mina Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, o neretai ir Utenos senjorai. Tad negalime atsipalaiduoti. Ištisus metus stengiamės palaikyti sportinę formą, nepaisydami oro sąlygų bent kartą per savaitę renkamės į treniruotes ir dalyvaujame varžybose. Smagu, kai dar pavyksta ir laimėti vieną kitą medaliuką“, – pasakojo D. Bučinskas.

Jo vadovaujamai kauniečių ekipai ne pirmus metus atstovauja buvę žinomi odinio kamuolio meistrai, Lietuvos čempionatų prizininkai – Gintaras Grigonis, Rytis Blažys, Arvydas Korsakovas, Minvydas Matlašaitis, Rimas Ruzgas, Romualdas Lincevičius, Antanas Andriuškevičius, buvęs Kauno technologijos universiteto rektorius Petras Baršauskas ir daugelis kitų.

Ekipose – žinomi vardai

Jaunesnėje amžiaus grupėje (per 50 metų) triumfavo Jonavos „Klevo“ veteranai. Jų įskaitoje atkakliai konkuravo aštuonios komandos, o lyderiai jonaviečiai ir Alytaus „Dainava“ surinko po 15 taškų. Čia nugalėtojai paaiškėjo tik po atkaklios finalinės serijos. Ten jonaviečiai palaužė dzūkus.

Jauniausioje amžiaus grupėje (per 35 metų) auksą užsikabino Panevėžio „Ekranas“, sidabras atiteko Telšių „Džiugui“, bronza – Šiaulių „Maseros“ ekipai.

„Jaunesnėse amžiaus grupėse buvo keletas žaidėjų, kurie dar gali rungtyniauti Lietuvos aukščiausioje lygoje, tad lygis čia buvo išties aukštas. Tačiau ir tarp vyresnių žaidėjų konkurencijos ir žvaigždžių netrūko“, – kalbėjo veteranų varžybų organizatorius Dainius Širvys.

Veteranų pirmenybėse į aikštę žengė buvę žinomi Lietuvos rinktinės žaidėjai Virginijus Baltušnikas, Vitalijus Daniličevas, Naglis Miknevičius ir daugelis kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių