Plinta naujovė – naktinės auklės: palygino kainas Lietuvoje ir Anglijoje

  • Teksto dydis:

Du britai, auginantys du vaikus, turi auklę, tačiau ši ateina ne dienomis, pasakojama LNK reportaže.

„Nejaučiame streso, nes pas mus ateis naktinė auklė“, – teigė vaikų mama.

Auklė čia ateina, kai vaikams ateina laikas miegoti.

Jungtinėje Karalystėje ir Amerikoje plinta nauja mada – naktinės auklės. Jos į šeimos namus ateina vakare ir lieka visą naktį, užtikrina, kad mažylis būtų pamaitintas, perrengiamas ir siekiama jį kuo greičiau pripratinti prie ramaus miego naktį.

„Idėja tokia, kad žmogus kaip aš, jus išmokys su šiuo kūdikio etapu susijusius dalykus kur kas greičiau. Nereikės patirtų tų sunkumų, kuriuos patiriate pirmąsias keturias ar aštuonias savaites“, – pasakojo naktinė auklė Lisa Clegg.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tėvai gali išsimiegoti ir kitą dieną jaustis žvalūs.

„Išvykote savaitės atostogų, bet tuos pačius pinigus galima mokėti auklei, kuri leis jums išsimiegoti. Taigi, atsižvelgiant į pinigus, sumokėtus naktinei auklei, šiemet atostogausime mažiau, bet galėsime atostogauti kitais metais“, – pasakojo vaikų tėtis Reshad MullBoccus.

Naktinių auklių valandiniai įkainiai Jungtinėje Karalystėje svyruoja nuo 18 iki 25 eurų per valandą. Įprastai darbą jos pradeda 19 val. vakare ir baigia 7 val. ryte. Jeigu reikia prižiūrėti dvynukus ar trynukus, prie valandinių įkainių įprastai pridedama po penkis eurus.

„Kodėl šeimoms neturėtų būti padedama prižiūrėti vaikus? Žinote, jei šeimos gali sau tą leisti ir to nori, tai neturėti būti smerkiama. Gyvenime reikia prašyti pagalbos, kai jos reikia. Kodėl turėtų būti smerkiama prašant pagalbos, kai gimus kūdikiui reikia patarimo?“ – klausė L. Clegg.

Auklių kainos skiriasi ir priklausomai nuo jų patirties. Lietuvoje naktimis dirbančios auklės prašo bene dvigubai mažesnio atlygio nei Jungtinės Karalystės naktinės auklės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aistė

Aistė portretas
Už kiekvieną darbą- turi būti tinkamai atlyginta. Tiesiog nereikia leisti savęs nuvertinti, nepriklausomai , tu dirbi Lietuvoje ar kitoje šalyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių