„E.ON Ruhrgas“ ir „Lietuvos dujos“ nekomentuoja Vyriausybės pareiškimų

Bendrovė „Lietuvos dujos“ ir jos akcininkas „E.ON Ruhrgas“ atsisakė komentuoti Lietuvos Vyriausybės pareiškimą, kad Vokietijos koncerno atstovas pateikė Energetikos ministerijai memorandumo projektą dėl dujų kainos sumažinimo mainais už ilgalaikį kontraktą su „Gazprom“.

„Jūs be abejonių suprasite, kad mes nekomentuojame kontraktų, pokalbių, etc. su partneriais“, - BNS nurodė „E.ON Ruhrgas“ atstovas spaudai Adrianas Schaffranietzas (Adrianas Šafraniecas).

„Lietuvos dujos“ nėra informuotos apie laiško turinį, todėl nieko nekomentuojame ", - BNS sakė įmonės atstovė spaudai Sigita Petrikonytė–Jurkūnienė.

Lietuvos Vyriausybė pirmadienį pranešė, kad viešojoje erdvėje minimą memorandumo projektą Energetikos ministerijai atsiuntė „E.ON Rurhgas“ atstovas ir „Lietuvos dujų“ valdybos pirmininkas Achimas Saulas.

Projekte, kurio kopiją turi BNS naujienų agentūra, „Gazprom“ sutiktų sumažinti dujų kainą 20 proc., jei Lietuva įsipareigotų iki 2020 metų pratęsti ilgalaikę dujų tiekimo sutartį bei užtikrinti patikimą dujų tranzitą į Karaliaučių. Projekte taip pat siūloma numatyti galimybę metams atidėti „Lietuvos dujų“ nuosavybės atskyrimą - iki 2015 metų spalio 31 dienos.

Kol vyks derybos, Lietuva ir „Gazprom“, kaip rašoma memorandumo projekte, taip pat įšaldytų Lietuvos ir tarptautiniuose teismuose vykstančius tarpusavo teisinius ginčus bei procesus, nukreiptus prieš „Lietuvos dujų“ vadovus. Ginčai būtų įšaldyti ne ilgiau kaip iki 2014-ųjų spalio, arba kol Lietuva ir „Gazprom“ sutars iš viso juos nutraukti.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį pareiškė, kad į šį dokumentą „niekas nekreipė dėmesio“, nes jis esantis niekinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NO COMMENT

NO      COMMENT    portretas
Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo DELFI skaitytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami. Komentarų turinys neatspindi DELFI redakcijos nuomonės. D E L F I BLOKUOJA KOMENTARUS APIE VAE IR SKALŪNINES DUJAS ĮVESTA CENZŪRA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių