Seimas sugriežtino reikalavimus verslui dėl pinigų plovimo prevencijos

Seimas įpareigojo finansų įstaigas keistis informacija apie klientus – taip siekiama sumažinti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo atvejų, geriau įgyvendinti sankcijas ir ribojamąsias priemones. 

Seimas ketvirtadienį priėmė tokias Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pataisas: už buvo 107 Seimo nariai, prieš – du, o 10 susilaikė.

Finansų įstaigos, jei joms kiltų įtarimų, turės keistis informacija apie klientus ir jų atstovus, naudos gavėjus, įmonių ir jų vadovų pinigines operacijas ar sandorius. Informacijos keitimosi tvarką nustatys Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Seimas, be to, išplėtė asmenų, kuriems bus taikomi nepriekaištingos reputacijos reikalavimai, ratą – jų neatitinkantys žmonės negalės dalyvauti kai kurių įmonių, pavyzdžiui, lošimų organizatorių valdyme. Šiuos reikalavimus turės atitikti ir pastarųjų įmonių samdomi žmonės bei įmonės, taip pat valiutų keitimo specialistai, nekilnojamojo turto agentai, mokesčių konsultantai, apskaitininkai.

Seimas įpareigojo virtualiųjų valiutų keityklas ir depozitinių virtualiųjų valiutų piniginių operatorius minimalų – 125 tūkst. eurų įstatinį kapitalą išlaikyti per visą veiklos laiką. 

Priežiūros institucijos galės stabdyti pažeidėjų veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejuokinkite

nejuokinkite portretas
Išplausite dar 60mln per casino, o paprastus lietuviukus eilini karta dusinsite?

Anonimas

Anonimas portretas
Seime reikia sugrieztinti reikalavimus del pinigu plovimo

Geriau

Geriau portretas
sugriežtintų prokuratūros ir teismų darbo kontrolę ar bent jau sutvarkytų įstatymus taip kad jie pradėtų dirbti o ne vykdyti zadanijas Ir būtinai įvest privalomą šių sričių darbuotojų psichikos patikrinimą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių