„Lietuvos geležinkeliai“ skaičiuoja žalą dėl gaisro, svarstoma nutraukti sutartį su nuomininke

  • Teksto dydis:

Automobilių sąvartyne Vilniuje trečiadienį kilus dideliam gaisrui, teritorijos savininkė bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) teigia skaičiuojanti žalą bei svarstanti nutraukti sutartį su nuomininke įmone „Rubis“.

„Jei paaiškėtų, kad kovo 27 dieną LTG teritorijoje Vilniuje gaisras kilo dėl nuomininko kaltės, LTG grupė vertins galimybes nutraukti sutartį su nuomininku įmone „Ruvis“. Taip pat skaičiuojama LTG patirta žala“, – pranešime ketvirtadienį teigė LTG.

LTG grupės generalinis direktorius Egidijus Lazauskas teigė, jog bendrovė iš naujo vertins visus šioje LTG teritorijose esančius nuomininkus – bus peržiūrimos visos sutartys, nuomininkų veikla bei sprendžiama dėl galimų jų rizikų.

„Bendradarbiaujame su atsakingomis institucijomis, siekiant išsiaiškinti gaisro aplinkybes. Jaučiame atsakomybę užtikrinti, kad ateityje tokie įvykiai LTG teritorijoje nebepasikartotų, todėl iš naujo įvertinsime LTG teritorijose esančių nuomininkų veiklas“, – pranešime teigė E. Lazauskas.

Anot LTG, gaisro vietoje, be ugniagesių gelbėtojų, dirbo ir LTG grupės įmonių darbuotojai.

„Gaisro likvidavimo darbams pasitelktos devynios geležinkelių cisternos, kurios naudotos teritorijoje esančio vandens susiurbimui ir sandėliavimui, kad gaisro gesinimui panaudotas vanduo nepatektų į aplinką. Metalo laužo perkrovimo darbams naudota grupės bendrovės „LTG Infra“ technika“, – teigiama pranešime.

Nuomos sutartis su „Ruvis“ sudaryta 2014 metais, ji nuomojosi komercinį sklypą ir patalpas LTG teritorijoje, kur vykdė metalo tvarkymo veiklą.

Apie 1,3 tūkst. kv. metrų teritorijoje kilusį gaisrą gesino apie 60 pareigūnų, jis trečiadienio vakarą, 22.22 val. buvo lokalizuotas. Per įvykį žmonės nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių