V. Uspaskichas stabdo narystę Darbo partijoje, EP rinkimuose sąrašą ves V. Bukauskas

Viktoras Uspaskichas stabdo savo narystę Darbo partijoje ir neves partijos sąrašo Europos Parlamento (EP) rinkimuose. Visgi „darbiečiai“ dalyvaus rinkimuose, pirmasis sąraše bus pirmininko pavaduotojas, parlamentaras Valentinas Bukauskas.

Tai po ketvirtadienį vykusio partijos tarybos posėdžio BNS pranešė partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

„(Viktoras – BNS) Uspaskichas sustabdė narystę partijoje, jo nebus kandidatų į Europos Parlamentą sąraše, nebus išvis tarp kandidatų. Sąrašą ves pirmasis mano pavaduotojas, frakcijos narys Valentinas Bukauskas“, – sakė A. Mazuronis.

Pasak jo, „darbiečiai“ apsisprendė dalyvauti EP rinkimuose „po ilgų ir intensyvių diskusijų“.

A. Mazuronio teigimu, daugiau sprendimų partijos taryba kol kas nepriėmė, laukiama tolesnių teisėsaugos tyrimo išvadų.

„Šiai dienai kažkokius sprendimus priimti yra per mažai informacijos, reikia šiek tiek palaukti ir iš teisėsaugos sulaukti daugiau informacijos tam, kad būtų galima svarstyti, ką mes toliau darome ir kur toliau judame“, – teigė partijos pirmininkas.

Partijos pirmininko pavaduotojas, „darbiečių“ frakcijos Seime narys Viktoras Fiodorovas anksčiau ketvirtadienį svarstė, kad partijai „galbūt laikas pasileisti“. A. Mazuronio teigimu, šis siūlymas tarybos posėdyje nesvarstytas.

Pasak „darbiečių“ lyderio, kol kas nėra priimtas sprendimas dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose.

„Dėl Seimo (rinkimų – BNS) mes nediskutavome, ankstokai šiek tiek. Diskutavome pagrinde apie EP rinkimus, kaip čia elgtis su sąrašo lyderiu, su jo naryste partijoje ir kitais dalykais“, – teigė A. Mazuronis.

Partijos pirmininkas taip pat nekeičia pozicijos ir dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose.

„Visą laiką sakiau, kad žmonės surinko daug parašų, būtų tiesiog negražu (nedalyvauti – BNS) tų žmonių atžvilgiu, kurie rinko, įkalbinėjo, prašė žmonių pasirašyti“, – kalbėjo A. Mazuronis.

Jis trečiadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateikė beveik 26 tūkst. kandidatūrą remiančių rinkėjų parašų. VRK duomenimis, surinkti 22 842 parašai rinkimų lapuose, dar 3085 rinkėjai pasirašė elektroniniu būdu.

Europos prokuratūra atlieka tyrimą, kurio metu teisėsauga atliko procesinius veiksmus „darbiečių“ būstinėje Vilniuje.

A. Mazuronis trečiadienį teigė, kad tyrimas susijęs su buvusios partijos vadovybės veikla EP. Vienintelis Darbo partijos atstovas EP yra jos įkūrėjas, garbės pirmininkas V. Uspaskichas. Jis taip pat šiemet turėjo vesti partiją į Europos Parlamento rinkimus.

„Darbiečių“ lyderis sakė, kad tyrimas nėra susijęs „su kuo nors iš dabartinės partijos vadovybės arba kokias nors pareigas šiuo metu partijoje einančių asmenų“.

Jis V. Uspaskicho pavardės neįvardijo, tačiau netiesiogiai leido suprasti, jog tyrimas atliekamas dėl partijos įkūrėjo veiklos.

A. Mazuronio teigimu, partijos posėdyje aptartas šis tyrimas, tačiau į daugelį klausimų partijos nariams jis atsakyti negalįs.

„Diskutuoti šitais klausimais labai sudėtinga, nes niekas pasakyti nieko negali. Partijos nariai klausia daug klausimų, į kuriuos atsakyti mes negalime dėl vienokių ar kitokių priežasčių, ar dėl to, kad pasirašę, ar dėl to, kad nežinome. Nuspręsta, kad prie šitos diskusijos grįšime artimiausiu metu, kai bus daugiau informacijos“, – sakė jis.

Antradienį Darbo partijos būstinėje teisėsauga atliko procesinius veiksmus, tyrimą kontroliuoja Europos deleguotasis prokuroras Vytautas Kukaitis.

Teisėsauga kol kas nekomentuoja nei tyrimo pobūdžio, nei kieno atžvilgiu jis atliekamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aštri Akis Indėno

Aštri  Akis Indėno portretas
Kraupas-----super galva .Labai teisingą klausimą drėbė . O prisiminkim, kaip netikėtai ----irstant TSRS----pradėjo dideliais pinigais disponuoti Borisov, Antonov, Romanov , Kastuyev, Subotin , Matijošaitis , Tvarijonas ... Daug apie juos rašė , labai teigiamai , žurnalas ELITAS .

Ką sako pavardė Bukauskas?

Ką sako pavardė Bukauskas? portretas
Buvo iki 2000 m Švietimo ir mokslo ministerijoje įdarbinta Birutė Bukauskaitė. Kyšius ėmė grynaisiais, tada buvo tarifas po tris procentus nuo bendros projekto sumos. Dalinosi su viceministru, departamento direktoriumi ir skyriaus vedėju Žurausku. Įkliūti ji įkliuvo, be to, buvo susijusi su išradimų, patentų pavogiau stambiu mastu iš Lietuvos. Ji pati žydė, kaip ir Žurauskas. Vogė abu kiek pajėgė.

Spragilai

Spragilai portretas
Lauk iš Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių