Neįprastas policijos iškvietimas į darželį: trimečio kuprinėje – užtaisytas pistoletas

  • Teksto dydis:

LNK žinios pranešė, kad Virdžinijos valstijos sostinės Ričmondo policija sulaukė labai neįprasto iškvietimo į vaikų darželį. Jo darbuotojai aptiko užtaisytą pistoletą trejų metų berniuko kuprinėje. 

„Tėvai, vedantys vaikus į Maymonto pradinę mokyklą, nesupranta, kaip mažam vaikui pavyko nepastebėtam atsinešti užtaisytą ginklą ir niekas jo neaptiko kelias valandas“, – įvykį komentavo „CBS 6 News“ reporteris Brendanas Kingas.

Vienas iš tėvų reporteriams pasakojo, kaip tai jį sukrėtė. „Kalbant apie mokytojus, jiems reikia mūsų pagalbos. Mes, tėvai, privalome daryti tai, ką privalome daryti, prieš išleisdami vaikus į mokyklą, jos metu ir po jos. Tai nesibaigia paleidus vaikus pro duris, tai reikia daryti visą laiką. Mums reikia pasitempti kaip tėvams ir mes tai darome, – graudinosi vieno darželinukų tėvas Gregory Coley. Jis teigė, kad jam net sunku pagalvoti, kas galėjo nutikti. – Tiesiog džiaugiuosi, kad ginklą rado, džiaugiuosi, kad nebuvo blogiau.“

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Maymont ikimokyklinės įstaigos tėvai ir darbuotojai liko šokiruoti. Darželio darbuotojai sako aptikę užtaisytą pistoletą, kai jau išleidinėjo vaikus namo. Ginklas buvo trejų metų berniuko kuprinėje. Policija jau apkaltino 34-erių vaiko giminaitį už tai, kad vaikas sugebėjo paimti jo ginklą.

„Kodėl tėvams nebuvo pranešta anksčiau? Pranešimą gavome tik apie 16.30 val., kai incidentas įvyko po 14 val.“, – piktinosi vieno darželinukų mama Tailer Glenn. Maymonto ikimokyklinę įstaigą lanko Tailer ketverių metų sūnus. „Tai buvo trejų metų vaikas su užtaisytu ginklu kuprinėje. Kiekvienas žino, užtaisytas ginklas nemažai sveria, taigi kuprinė vaikui turėjo būti per sunki. Vėlgi, kodėl mokykloje nebetikrinamos kuprinės, kad įsitikintume, jog yra visos mokymosi priemonės ir kiti dalykai? Jei paprasčiausiai būtume patikrinę kuprinę, to būtų buvę galima išvengti arba ginklas būtų aptiktas 8 val. ryto, o ne 14 val. po pietų“, – svarstė T. Glenn.

Virdžinijos valstijos viešųjų mokyklų atstovas spaudai išplatino pranešimą, kad vaikų saugumas yra svarbiausias Ričmondo viešųjų mokyklų prioritetas ir kad jie žvelgia į tokius incidentus itin rimtai, todėl prašo tėvų, globėjų ir bendruomenės palaikymo skatinant saugų ir sveiką elgesį ir ragina nedelsiant pranešti apie bet kokį susirūpinimą keliantį elgesį, kad viską būtų galima išspręsti laiku ir saugiai.

„Manau, kad tai rimtas sukrėtimas daugeliui žmonių dėl jų bendravimo su vaikais. Tikiuosi, kad tai mus išjudins“, – vylėsi G. Coley.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o ciungaciangijoj negras negra suede...

Rašau ...

Rašau ... portretas
Tfu bl., pasirodo ne Kaune.

K.diena jau seniai dugne

K.diena jau seniai dugne portretas
Su savo nukopijuotais atsitikimais is visu pasaulio kampu...ir nekonkretizuotais straipsniu pavadinimais
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių