Stalo dekoras – ne tik akims, bet ir sielai. Velykų belaukiant...

  • Teksto dydis:

Šiandieninės stalo serviravimo tendencijos –  tai senovės kilmingųjų palikimas derinamas su naujausiomis dekoravimo madomis.

Visgi atrodo, kad šiais laikais tapo nemadingi pilni serviravimo indų rinkiniai ir daugelis iš mūsų renkamės nederančias, bet labai mėgstamas lėkštes ir dubenis, o stalo įrankių komplektas jau  retai randamas šiuolaikiniuose namuose.

Tačiau, gal ne visuomet reikėtų pamiršti estetiką, kai ruošiame šventinį stalą?

Juk svarbu – ne tik ką, bet ir iš ko valgome.

Ypatingi rankų darbo gaminiai ne tik retoms progoms

Norite efektingai serviruoto stalo, bet bijote persistengti? Sukurkite išskirtinį dekorą minimaliomis priemonėmis – užteks padėti vieną įspūdingą dubenį ir puikus rezultatas garantuotas!

Bene labiausiai akį traukiantys gaminai – neeiliniai Bordallo pinheiro vardo kūriniai iš keramikos. Tai neabejotinai išskirtiniai ir ryškūs rankų darbo šedevrai, skirti stalo bei namų dekorui. Tai – stalo indai, kurie Jūsų namams suteiks ypatingo šarmo.

Gilios tradicijos ir technologijos, perimtos iš protėvių, šiems keramikos dirbiniams suteikia ypatingą aurą.

Natūralistiniai motyvai, ryškios spalvos – Bordallo pinheiro prekinio ženklo skiriamasis bruožas. Rankomis dekoruoti žaismingi gamtos motyvai – vaisiai,  daržovės, miško elementai ar gyvūnai – keramikų talento dėka virsta ypatingais stalo indais ir namų akcentais, kurie nepalieka abejingų.

Vos vieno daikto dėka sukursite akį traukiantį stalo dekorą, nedėliodami įmantrių indų kompozicijų.

Bordallo pinheiro – šiltas Portugalijos dvelksmas jūsų namams.

Boradallo pinheiro keramika. Partnerio nuotr.

Kitas, ne mažiau svarbus stalo serviravimo ingredientas – stalo įrankiai. Tikriausiai daugeliui mūsų ne kartą teko griebtis už galvos, kai planavome pietus ar vakarienę su dideliu būriu svečių.

Pagrindinė bėda – ar turėsime pakankamai stalo įrankių? Ar jie derės tarpusavyje?

Mes siūlome išeitį, išbandytą ir pasiteisinusią jau daugelį metų  –  net 72 dalių stalo įrankių rinkinius odiniuose lagaminuose, kurie skirti 12-ai asmenų.

Vis išgirsdavome, kad tai – jau pasenę, nebemadinga, „argi kas nors juos vis dar perka?“... Bet laikui bėgant vėl ir vėl grįžtama prie, berods, geresnės alternatyvos neturinčio sprendimo stalo įrankių pasaulyje – pirkėjai drąsiai renkasi rinkinius savo namams ir kaip solidžią, laikui nepavaldžią, išliekamąją vertę turinčią dovaną.

GGS Solingen stalo įrankių rinkiniai – pasirinkimas tiems, kas rūpinasi vientisa stilistika dekoruojant stalą. Nuo minimalistinio dizaino iki barokiškai prabangaus stiliaus įrankių, patogiai sudėtų vienoje vietoje – jie tikrai ras vietą kiekvienuose namuose.

GGS Solingen lagaminas. Partnerio nuotr.

Galbūt dažnai pamirštamas, bet labai reikalingas priedas serviruojant kasdienį bei šventinį stalą – prieskonių malūnėliai. Tai turėtų būti ne tik virtuvėje saugiai padėtas pagalbininkas, nes ant kiekvieno virtuvės aristokrato stalo visada atsiras vietos stilingiems ir kokybiškiems druskos bei pipirų malūnėliams. Neretai pagrindinių prieskonių pasigendame ant vaišių stalo, mat galimybė patiekalą pasigardinti žiupsneliu šviežiai maltų pipirų akimirką paverčia dar ypatingesne.

Pasirinkite kokybišką ir stilingą prieskonių malūnėlį – niekada neteks raudonuoti svečiui paprašius druskos ar pipirų bei turėsite puikų stalo akcentą.

Mes siūlome gausų druskos ir pipirų malūnėlių pasirinkimą iš buko, bambuko ar alyvmedžio medienos – nepriekaištingas dizainas ir laiko patikrinta kokybė, bei ilgaamžiai vokiški keramikiniai mechanizmai ir kasdienai, ir šventėms.

Zassenhaus malūnėliai. Partnerio nuotr.

O štai lengvam, mažiau įpareigojančiam užkandžių stalui puikiai pasitarnaus praktiškos ir elegantiškos pjaustymo-serviravimo lentelės.

Jaukesniam įvaizdžiui tobulai tinka alyvmedžio gaminiai, kurie dėl specifinio medienos tankumo yra itin glotnūs, tartum šilkiniai, tobulų natūralių raštų, tad imti maistą nuo jų – tikras malonumas.

Moderniam, minimalistiniam ir drąsiam užkandžių pateikimui nedvejodami rinkitės įvairių formų skalūno akmens lenteles, kurios idealiai tinka serviruojant sūrį, sušius. Beliks apsispręsti dėl dydžio bei formos – www.aristocracy.lt rasite ne tik skirtingo dydžio stačiakampes lenteles, bet ir apvalius serviravimo padėklus iš natūralaus akmens.

Nebijokime į įprastus daiktus pažvelgti „nauju kampu“.

Partnerio nuotr.

Mes visada pasirengę padėti išsirinkti tai, kas geriausia Jums. Dabar jau ir fizinėje parduotuvėje Kęstučio g. 61, Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikraštėkas čia

Laikraštėkas čia portretas
Nyku kažkaip
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių