Uostamiesčio gatvėse – vokiečių kariai

Klaipėdos senamiesčio gatvėse gyventojai pastebėjo nemažai karių, vilkinčių vokiškomis karinėmis uniformomis – vokiečiai čia atvyko į karines pratybas. Nuo balandžio pabaigos į Lietuvos poligonus perdislokuota keli tūkstančiai Vokietijos karių bei šimtai karinės technikos vienetų.

Lietuvos kariuomenė balandžio–birželio mėnesiais vykdo vieną didžiausių ir intensyviausių karinio rengimo pratybų ciklų, kuriame dalyvauja per 20 tūkst. Lietuvos ir sąjungininkų karių bei yra tūkstančiai karinės technikos vienetų.

Klaipėdiečiai šią savaitę centrinėse miesto gatvėse galėjo pamatyti ir daug vokiečių karių, kurie čia atvyko atlikti pratybų.

Miestiečiai atvykusius uniformuotus vyrus uostamiestyje pastebės dar kurį laiką, kadangi iki gegužės pabaigos Brigados generolo Kazio Veverskio Kazlų Rūdos ir generolo Silvestro Žukausko Pabradės poligonuose tęsis Vokietijos Bundesvero plataus masto pratybos „Grand Quadriga 2024“.

Pratybose dalyvaus apie 3 tūkst. karių ir bus dislokuota 200 vienetų karinės technikos, tarp jų – „Leopard“ tankai, pėstininkų kovos mašinos „Puma“ ir „Boxer“.

Vokietijos ir Lietuvos karių pratybos yra orientuotos į dviejų divizijų perdislokavimą iš centrinio Europos regiono į rytinį.

Lietuvos ir Vokietijos batalionų kariai dalyvaus mokymuose, planuojant ir vykdant operacijas, taip pat lietuviai mokysis, kaip priimti karius iš kitų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

burliokijos smarvė

burliokijos smarvė portretas
Kacapinės šiukšlės komentaruose pjauna grybą, jaučia greitą galą... Cha cha cha...

zmones jau uzmiso karo dziaugsmus

zmones jau uzmiso karo dziaugsmus portretas
Ziuri fricas i labusyna ir galvoja : Su malonumu uzversciau pora simtu uteliu ...

Kada uzdarys vatniku komentsrus??

Kada uzdarys vatniku komentsrus?? portretas
Kiek gi gali lieti savo pagieza???
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių