Žiniasklaida: Kinijos lyderis Xi Jinpingas Paryžiuje susitiko su Prancūzijos prezidentu E. Macronu

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį Paryžiuje susitiko su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu), pradedančiu oficialiąją savo valstybinio vizito Prancūzijoje dalį.

E. Macronas šiltai pasveikino Xi Jinpingą Eliziejaus rūmų kieme ir pakvietė jį į vidų diskusijoms. Jose, kaip manoma, dominuos Ukrainos ir prekybos klausimai.

Pirmosios derybos vyks trišaliu formatu, dalyvaujant Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Lajen).

E. Macronas ragina koordinuoti veiksmus dėl Ukrainos

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas), pirmadienį Paryžiuje susitikęs su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu), pasakė jam, kad koordinavimas su Pekinu dėl didelių krizių, įskaitant karą Ukrainoje, yra labai svarbus, o dėl Europos ir Kinijos prekybos paragino taikyti „sąžiningas taisykles visiems“.

„Mūsų žemyno ateitis labai aiškiai priklausys nuo mūsų sugebėjimo toliau subalansuotai plėtoti santykius su Kinija“, – sakė E. Macronas prasidedant trišaliam susitikimui, kuriame dalyvauja ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Pasak E. Macrono, koordinavimas su Kinija dėl didelių  krizių Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose yra „absoliučiai lemiamas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o kodel ne su lansbirbiu?

ar nebus vatnikas

ar nebus vatnikas portretas
ka cia derint, negi paliaubu nori? jei po citatu butu E. Vaitkaus pavarde, visi zinome kokie epitetai skambetu

Pazadukas jis kaip Muskas

Pazadukas jis kaip Muskas portretas
Micronas ne lyderis, zadejo bendra EU armija nieko negirdet
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių