JAV apkaltino Rusiją prieš Europos šalis įvykdžius „piktavališkų“ kibernetinių atakų seriją

JAV valstybės departamentas penktadienį apkaltino Rusiją prieš Europos šalis įvykdžius „piktavališkų“ kibernetinių atakų seriją.

„Jungtinės Valstijos griežtai smerkia Rusijos Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU), dar žinomos kaip APT28, piktavališką kibernetinę veiklą prieš Vokietiją, Čekiją, Lietuvą, Lenkiją, Slovakiją ir Švediją“, – pareiškime cituojamas atstovas Matthew Milleris.

„APT28, dar žinoma kaip „Fancy Bear“, „Strontium“ ir „Forest Blizzard“, yra gerai žinomas grėsmę keliantis subjektas, kuris jau kurį laiką vykdo piktavališką, nedorą, destabilizuojančią ir trikdančią veiklą“, – dėstė jis.

Pasak atstovo, JAV sieja šią grupę su kišimusi į 2016 m. rinkimus, per kuriuos į valdžią atėjo Donaldas Trumpas, ir operacijomis, nukreiptomis prieš Pasaulinę antidopingo agentūrą.

M. Milleris kalbėjo po to, kai Vokietija ir Čekija apkaltino Rusiją dėl pastaruoju metu įvykusių atakų serijos. Tai paskatino Europos Sąjungą (ES) perspėti Maskvą dėl padarinių, kuriuos gali lemti „piktavališka veikla kibernetinėje erdvėje“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjora

Senjora portretas
Pavargusi kruvinais milijardais nualinta vargšė JAV, ir ją nuskriaudė galinga Rusija, na kaip čia taip?

RUSIJA APKALTINO AMERIKOS TERORISTUS...

RUSIJA APKALTINO AMERIKOS TERORISTUS... portretas
Už atominių bombų panaudojimą prieš žmoniją. Už įvikdytus genocidus Vietname, Irake, Afganistane, Sirijoje, Jugoslavijoje Čilėje. Už padarytą valstybės perversmą Ukrainoje...Kada ir kas už tai susimokės?

Pakrante

Pakrante portretas
Burliokas labai jau išsigando po tokio pareiškimo,jiems reikia smogti iškarto maksimaliais ginklais turimais dabar,kad priešas negalėtų atsigauti,ir taip jau sika į kelnes !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių