Lenkijos ministras: šalis nori kuo geresnių santykių su JAV

  • Teksto dydis:

Lenkijos užsienio reikalų ministras šeštadienį pareiškė, kad Varšuva nori palaikyti kuo geresnius ryšius su JAV, kad ir kas būtų valdžioje Vašingtone.

Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) apie tai užsiminė lankydamasis Vašingtone, kur susitiko su generolu Keithu Kelloggu (Kitu Kelogu), dabar laikomu buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) patarėju užsienio politikos klausimais.

„Norime kuo geresnių santykių su Amerika, nepriklausomai nuo to, kas čia yra valdžioje, ir nedarysime savo pirmtakų klaidų, statydami ant vienos kortos“, – sakė R. Sikorskis Kenedžio centre vykusioje spaudos konferencijoje Lenkijos žiniasklaidos atstovams, komentuodamas savo susitikimą su K. Kelloggu.

Jis teigė, kad pokalbiai su generolu, buvusiu JAV viceprezidento Mike'o Pence'o (Maiko Penso) patarėju nacionalinio saugumo klausimais, šiuo metu dirbančiu analitiniame centre „America First Policy Institute“, jam padarė įspūdį.

Pasak R. Sikorskio, K. Kelloggas „supranta mūsų regiono situaciją [...], šio karo (Ukrainoje) kainą, ir supranta, kad Lenkija daro daugiau nei kiti sąjungininkai“.

Paklaustas apie pranešimus, kad D. Trumpas susidomėjo Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos (Andžejaus Dudos) iniciatyva padidinti privalomą NATO šalių išlaidų gynybai slenkstį iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), R. Sikorskis sakė, kad šią iniciatyvą supranta kaip „parodymą, kad Lenkija čia yra viena geriausių mokinių“.

„Taip, mes pasinaudosime savo pavyzdžiu, kad sutelktume kitus bent jau vykdyti jau daugelį metų galiojančius įsipareigojimus Aljansui“, – pareiškė jis.


Šiame straipsnyje: LenkijaJAVRadoslawas Sikorskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių