„Kauno dienos“ studijoje – K. Kėvalas: darbas nėra įsakytas, o šventė yra įsakyta

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas.

„Darbas nėra įsakytas, o šventė yra įsakyta“, – juokauja kaip visuomet geros nuotaikos nestokojantis K. Kėvalas.

Apsilankęs „Kauno dienos“ studijoje, jau tradiciniu tapusiam šventiniam pokalbiui, jis linkėjo visiems atrasti laiko sau ir artimiesiems: „Mums sunkiau sustoti ir apmąstyti savo būtį, negu stačia galva panirti į darbus. Todėl šventės yra puiki proga stabtelėti ir apmąstyti savo gyvenimą, taip pat pabūti su artimais žmonėmis“.

Kalbėdamas apie Kalėdų dvasią, K. Kėvalas priminė, kad kur kas vertingesnės dovanos yra tos, kurių kaina nenurodyta: „Jeigu noriu atrasti savo gyvenimo prasmę, tai ta prasmė yra dovanoti save. Turiu rasti būdą, kaip dovanoti save savo šeimai, savo bendruomenei, savo Tėvynei“, – pataria arkivyskupas metropolitas.

Visų mus supančių pavojų akivaizdoje jis ragina nebijoti ir primena, kad šis žodis Šventame Rašte minimas net 365-is kartus. „Nebijok, ir aš bijau“, – juokauja K. Kėvalas ir pratęsia mintį: „Nebijoti yra vidinė nuostata, kad nepralaimėti dar be karo. Nes gali būti, kad žmogaus jau pralaimi, nors karo dar čia nėra“. Visas pokalbis su arkivyskupu metropolitu K. Kėvalu „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
TĄ ĮSTATYMĄ D A R M I E D A S KŪRĖ .

klausimas

klausimas portretas
kodel spausdinami seni straipsniai

Čikaga visa juokiasi

Čikaga visa juokiasi portretas
Kunigui gyventi su moterimi yra įsakyta ar tai šventė ?
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių